25 februari 2019

Einar utmanas av Mello

Einar är fortsatt etta på singellistan med Katten i trakten [Einar] men nu kommer Melodifestivalen smygande. Albumlistan toppas fortsatt av Ariana Grande med Thank U, Next [Republic/Universal].

Ariana Grande tappar däremot från 2 till 6 på singellistan med 7 Rings [Republic/Universal] och gör sammantaget inte samma avtryck på den svenska listan som på t ex den brittiska. Istället är det olika former av svensk rap som fortsätter att dominera. Einar i topp, Z.E går in som ny nummer 6 med Ungefär [Team Platina] och Estrad med Tjuvjakt går in som  9 med Vårt år [Sommarnatt/Sony]. K27 tappar däremot från 16 till 29 med Kan dom inte se [Araweelo].

Stark nykomling är Kygo med Think About It [Sony/Sony] på plats 12.

I övrigt är det Melodifestivalen som gör allt starkare avtryck. Oscar Enestad klättrar från 37 till 13 med I Love It [Record Company Ten/Sony]. Omar Rudberg går in som 16 med Om om och om igen [Record Company Ten/Sony] och Dolly Style går in som 19 med Habibi [Capitol/Universal].

Den fysiska listan toppas av Avantasia med Moonglow [Nuclear Blast/Bertus] medan Norrköpingsbandet Skraeckoedlan syns på diverse listor med nya Earth [Fuzzorama/Border] toppat av en första plats på vinyllistan.

Med Oscars i luften lär Lady Gaga och Bradley Cooper snarast stärka sin position  som stadig etta på samlingslistan med soundtracket till A Star Is Born [Republic/Universal]. Den har i nuläget legat etta 17 av de 20 veckor som gått sedan entrén i oktober.

Lars Nylin

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se