Okategoriserade 15 februari 2019

Einar etta på singellistan

Sverigeaktuella Billie Eilish blev etta en vecka med Bury A Friend [Interscope/Universal]. Nu tar Einar över med Katten i trakten [Einar], upp från 5. Albumlistan har en ny etta som levererar avtryck över hela singellistan, Ariana Grande med Thank U, Next [Republic/Universal].

Billie Eilish tappar till plats 3, tvåa är nämnda Ariana Grande som ser tidigare ettan 7 Rings [Republic/Universal] vända uppåt igen. Grande har även en nyhet på plats 6, Break Up With Your Girlfriend, I’m Bored [Republic/Universal]. Samma artist toppar för övrigt även Heatseeker med spåret In My Head och har hela det nya albumet på singellistan.

Åter till singellistan: Panic! At The Disco ligger för andra veckan som 7 med High Hopes [Fueled By Ramen/Warner]. På plats 10 ligger en ambitiös klättrare, Marschmello & Bastille med Happier [Universal/Universal], upp från 18.

Apropå den svenska rappen i topp gör K27 en stark entré med Kan dom inte se [Araweelo] som nummer 16. En bit ner klättrar Zeana från 38 till 25 med Mina bränder [Warner/Warner] medan Oscar Enestad blir Melodifestivalens andra bästa titel med nya I Love It [Record Company Ten/Sony] som 37.

På albumlistan tappar de senaste veckornas etta Ant Wan bara till 2 med Wow [Ant Wan]. Den fysiska listan toppas av Queens filmsamling Bohemian Rhapsody [Virgin/Universal], som även är ny 2 på vinyllistan. The Ark är kvar i topp av denna med It Takes A Fool To Remain Sane [Telegram/Dolores/Warner].

Lars Nylin

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se