Okategoriserade 11 februari 2019

Billie Eilish första Sverigeetta

Sverigetopplistan får en av sina mer säregna ettor på ett tag när Billie Eilish går rakt in i topp med nya Bury A Friend [Interscope/Universal]. På albumlistan är Ant Wan fortsatt etta med Wow [Ant Wan].

Amerikanska Billie Eilish visade att något var på gång redan i oktober 2018 då hennes When The Party’s Over nådde som bäst plats 10. Succén med den nya singeln, hennes fjärde på Sverigetopplistan, gör att att även föregångaren lyfter, denna vecka upp från 20 till 15.

Den tidigare ettan Ariana Grande tappar till plats 3 med 7 Rings [Republic/Universal]. Fortsatt tvåa är Lady Gaga och Bradley Cooper med Shallow [Interscope/Universal]. Albumettan Ant Wan tappar däremot två platser till 4 med Kall [Ant Wan].

Klättrar gör Einar som går från 7 till 5 med Katten i trakten [Einar]. Panic! At The Disco fortsätter sakta nedåt, nu från 6 till 7 med High Hopes [Fueled By Ramen/Warner]. Även förra veckans starka nyhet Victor Leksell faller, från 4 till 8 med Allt för mig [Columbia/Sony].

Zeana kom på femte plats i sin deltävling i Melodifestivalen. Men hon gör en intressant start med Mina bränder [Warner/Warner] som 38. Låten är featuring Anis Don Demina som själv går in som 43 med Utanför [Giant/Warner].

Även Heatseeker toppas av en Mellolåt, Nano med Chasing Rivers [Warner/Warner].

Listan för fysisk försäljning toppas av Within Temptation med Resist [Vertigo Berlin/Universal] och vinylistan av The Arks nya samling i samband med gruppens show i Göteborg, It Takes A Fool To Remain Sane [Telegram/Dolores/Warner]. Men frågan är om inte veckans mest spektakulära på albumfronten är att The Cardigans katalog släpps på vinyl, av sex nya titlar på listan ligger Gran Turismo [Universal/Universal] högst som ny tvåa.

Lars Nylin

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se