Nyheter 4 februari 2019

Sverigetopplistan: Rockmoment med Rival Sons

Ariana Grande är säker i topp av singellistan med 7 Rings [Republic/Universal]. På albumlistan är Ant Wan fortsatt etta med Wow [Ant Wan] medan Rival Sons skapar ett numera sällsynt rockmoment på tre listor.

Ant Wan utmanar även på singellistan när EP-spåret Kall [Ant Wan] går upp en plats till 2. Västeråsrapparen petar därmed ner Lady Gaga och Bradley Cooper till 3 med långköraren Shallow. Post Malone åker ner till plats 5 med Wow [Republic/Universal] medan Jireel tappar till 9 med Alla mina (feat K27) [Nivy/Universal].

Även amerikanska Panic! At The Disco vänder nedåt från 5 till 6 med High Hopes [Fueled By Ramen/Warner].

Veckans starkaste nyheter är Victor Leksell med Allt för mig [Columbia/Sony] som 4 och rapparen Einar med Katten i trakten [Einar] som 7. J Cole går in som 15 med Middle Child [Roc Nation/Universal].

Förra veckans starka nykomling Laleh faller till med Tack förlåt [Lost Army/Warner].

Heatseeker toppas av Kehlani som klättrar från 11 med Nights Like This [TSNM/Warner].

Veckans albumnyhet är kaliforniska Rival Sons, som med sjätte albumet, Feral Roots [Atlantic/Warner] placerar sig 4 på stora listan och toppar såväl vinyllistan som den för fysisk försäljning. Greta Van Fleet gjorde nyligen en liknande entré, det återstår att se om traditionell rock fått ny luft under listvingarna eller om det är en tillfällighet.

Lars Nylin

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se