Nyheter 14 januari 2019

Wow! liksom

Lady Gaga och Bradley Cooper har definitivt tagit ett mjukt järngrepp på singellistan. Efter 15 veckor toppar fortsatt Shallow [Interscope/Universal], men Jireel gör en starkt start. På albumlistan går Västeråsrapparen Ant Wan rakt i topp med sin debut-EP Wow [Ant Wan], en populär titel just nu.

Post Malone har med exakt samma titel som Ant Wan, Wow [Republic/Universal], fortsatt andraplatsen på singellistan.

Under det anländer två starka nyheter. Jireel går in som 3 med Alla mina (feat K27) [Nivy/Universal]. Det innebär högsta placering på egen hand, Jireel har tidigare toppat listan ihop med Hov1 (Pari, 2017).

Detta medan nämnde Ant Wan är ny nummer 7 med EP-spåret Kall [Ant Wan]. Västeråsrapparen släppte nyligen en låt på engelska och visar att han siktar på att göra avtryck i många riktningar.

En intressant klättrare är amerikanska Panic! At The Disco som går från 25 till 14 med High Hopes [Fueled By Ramen/Warner] – den första svenska listframgången för ett band som sedan debuten 2005 alltid haft en rejäl hype i USA.

Heatseeker toppas av en annan klättrare: Khalid går från 5 till 1 på denna lista med Saturday Nights [RCA/Sony].

Soundtracket till A Star Is Born och musiken till Så mycket bättre säsong 9 toppar fortsatt fysiska listan respektive samlingsditon. Den intressantaste rörelsen på övriga albumlistor utöver Ant Wans entré på stora listan är att Robyn går från 4 till första plats på vinyllistan med Honey [Konichiwa/Universal].

Lars Nylin

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se