Nyheter 18 december 2018

Winona Oak i avtal med Atlantics Neon Gold

Svenska låtskrivaren och artisten Winona Oak, kontrakterad till Warner Chappell, har ingått avtal med Atlantic Recordsetiketten Neon Gold. I dagarna är hon aktuell med singeln Hope ihop med The Chainsmokers, som hon varit med och skrivit och sjunger på.

Bakom artistnamnet Winona Oak finns Johanna Ekmark, född och uppvuxen på Sollerön i Siljan. Den musikaliska talangen finns i släkten, Johanna Ekmarks mormor antogs till Kungliga Operan. Johanna själv började spela fiol som 5-åring och piano när hon var nio år gammal. Hon sjöng, skrev låtar och poesi och utbildade sig till hästakrobat.

Hon flyttade till Stockholm för att fullfölja sin passion för musik och kontrakterades till Warner/Chappell sommaren 2017. Där arbetade hon intensivt tillsammans med teamet för att utveckla sin låtskrivartalang. Nu, 18 månader senare, står hon inför att bli en internationell stjärna.

– Det har varit ett galet år och att toppa det med att släppa Hope med The Chainsmokers är mer än spännande. Jag kan knappt bärga mig innan ni får höra vad jag jobbat på till min kommande EP och jag är så hedrad över att vara en del av en sån fantastisk musikfamilj. Bring it on 2019!

Dan Karlström, Senior International Creative Manager på Warner/Chappell Music Scandinavia tillägger: 

– Winona är en otrolig talang. Vi plockade upp henne i början av 2017 utan att det fanns en enda release med hennes namn. Det har varit fantastiskt att se henne växa och utvecklas som en låtskrivare och artist. Samarbetet med The Chainsmokers kommer att introducera henne för en ny global publik.

Lars Karlsson, Warner/Chappell Musics VD för Tyskland, Österrike, Schweiz och Norden:

– Vi är också mycket glada över att Atlantic/Neon Gold är ombord som Winonas labelpartner. Det finns inget bättre hem för henne.

Lyssna och se Hope här:

Christel Valsinger