Nyheter 18 december 2018

Blixten och Maloney del av nätverket All Things Live

Svenska Blixten & Co och Maloney Concerts blir delar av det nordiska livenätverket All Things Live när investmentbolaget Waterland Private Equity nu köper sex skandinaviska evenemangsföretag.

Övriga skandinaviska bolag i affären är ICO Concerts, ICO Management and Touring, Friction och Atomic Soul Booking. All Things Live, som därmed blir den största oberoende aktören i Norden inom live-/underhållningsindustrin.

– Vi har drivit det här bolaget oberoende i 12 år och nu laddar vi med förbättringar i hela organisationen kombinerat med nya starka finansiella muskler, vilket för övrigt är ett härligt bevis på att vi gjort ett utomordentligt jobb, och givet alla spännande uppslag som ligger på bordet inför kommande år kan jag inte annat än se det här som en språngbräda in i framtiden, säger Leif ”Blixten” Henriksson, grundare av Blixten & Co.

– Det är ett fantastiskt fint och tydligt kvitto på att vårt bolag, vår personal och vår affär är intressant i en av de mest spännande tillväxtbranscherna i Sverige idag. Framtiden ser minst sagt ljus ut, kommenterar Henrik Berndtson, som tar över stafettpinnen från ”Blixten” och blir ny VD för Blixten & Co från och med den 1 januari, 2019.

Bolagen som ingår i All Things Live har tillsammans stått för en omsättning på nivån 850 miljoner svenska kronor och har tillsammans 70 anställda i Danmark, Norge och Sverige. All Things Live säger i ett pressmeddelande att man tillsammans representerar 140 lokala akter och står för i storleksordningen 3000 evenemang per år inför mer än en miljon besökare.

-Vi ser fram emot att intensifiera samarbetet ned dessa fantastiska bolag och stärka våra finansiella resurser i det nya partnerskapet, säger David Maloney, grundare av Maloney Concerts.

-Detta är vår andra investering i den nordiska marknaden efter att vi öppnade vårt kontor i Köpenhamn 2017, det understryker Waterlands fokus på att expandera i regionen, säger Kaspar Kristiansen, VD för Waterland Nordic.

Enligt Waterland kommer inte affären att påverka den dagliga verksamheten hos bolagen, man har kommit överens om att inte offentliggöra priser och detaljer i affären.

Waterland handhar i nuläget investeringar på drygt 60 miljarder svenska kronor i 450 bolag och har kontor i Danmark, Nederländerna, Belgien, Tyskland, Storbritannien, Schweiz och Polen.

Waterland har sedan tidigare investerat i bland annat spanska Prima Vera Sound Festival och den finska festivalen Flow.

Lars Nylin