Nyheter 17 december 2018

Merry Carey christmas från oss på MI!

Veckan innan jul dominerar ”ho ho” helt på singellistan. Mariah Carey toppar även i år jullistan med All I Want For Christmas Is You [Columbia/Sony] från 1994. Albumlistan toppas av nyheten Skins [Bad Vibes] med den postumt så listdominante Xxxtentacion.

Det förra veckan visade upp den stora julinvasionen på Sverigetopplistan. Last Christmas [Epic/Sony] ligger nu 2 med Wham!. Triad är nummer 6 med den största svenska jullåten Tänd ett ljus [Parlophone/Warner]. Dessutom klättrar Michael Bublé till 4 med It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas [Reprise/Warner] parallellt med att albumet Christmas klättrar till 3.

Lady Gaga & Bradley Cooper håller dock mot bra med Shallow [Interscope/Universal] och tappar bara till plats 3. En annan ”vanlig” singel som går starkt är idolvinnaren Sebastian Walldén, som går in  ny som 27 med Everything [Universal/Uinicversal]. Men jullåtarnas dominans understryks på Heatseeker där Judy Garland toppar med Have Yourself A Merry Little Christmas [Universal/Universal], en inspelning som urspungligen var med i filmen Vi mötas i St Louis från 1944.

En krönikör skrev i veckan att Sveriges listor är mer dominerade av jullåtar än något annat jämförbart land. Det kan stämma.

Samlingslistan och den fysiska listan toppas båda av musiken från Så mycket bättre säsong 9 [Warner/Warner]. Samma serie märks indirekt på vinyllistan genom att Albin Lee Meldau går in som etta med About You [Mayfly/Sony].

Att notera: Håkan Hellström, som gick in som 17 förra veckan med Vänta tills våren kommer [Woah Dad!/Warner], faller ur topp 100. Mycket talar för att i dagarna aktuella albumet Illusioner blir en listrevansch.

Alla övriga fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin