Nyheter 4 december 2018

Dags för Viva Sounds

I helgen är det dags för Viva Sounds festival och konferens i Göteborg. 21 artister och band spelar live på sex olika klubbar medan gäster från tio olika länder samlas till lördagens musikkonferens.

Det är andra året i rad som organisationen Westside Music Sweden (WMS) arrangerar Viva Sounds (förra året under namnet Viva GBVG). I år är antalet livescener fler – det går att se spelningar på Bengans, Pustervik, Hängmattan, Oceanen, The Abyss och Holy Moly. 19 av de 21 konserterna har fri entré, bara avslutningsfesten på Pustervik med Pale Honey har inträdesavgift.

På Pustervik äger även lördagens konferens rum, som bjuder på åtta sessioner med lika många teman. I programmet hittar vi bl a en musikjournalistisk diskussion där John Robb, Louder Than War (UK) och Pierre Hellqvist från Sonic Magazine deltar.

Under rubriken ”Record Labels – Do we really need them?” talar Melissa Macmaster, 902 Hiphop, (CA ); Annelie Johansson, Peephole Recordings; Moritz Gombert, Motor Music, (DE) och Alsad Kozar, Delli Music Group.

I ett samtal med titeln ”Jämställdhet @ framtiden – Är vi inte jämställda nog nu?” möts Emma Knyckare, Statement festival; Lovisa Delhag, Blixten & Co; Hievi Dafe, DJ; Evelina Mattson, Studiefrämjandet och Sarah Stålhøj, Talk Town (DK). 

Viva Sounds äger rum den 7-8 december. Hela programmet och biljetter hittar du här.

Christel Valsinger