Nyheter 27 november 2018

Svenska och brittiska låtskrivare möts i Urban Music Exchange

Sju svenska och fyra brittiska producenter samlas just nu på Pop House Hotel på Djurgården i Stockholm för att skapa ”exportklara spår”. Campet är en del av ett musikutbyte med fokus på Storbritannien och den urbana genren. Bakom arrangemanget står Export Music Sweden, på uppdrag av Stims promotionnämnd.

Under fyra dagar kommer sju svenska och fyra brittiska producenter, låtskrivare och artister att i olika konstellationer skapa och leverera spår som ska vara redo för export. Deltagarna får också ta del av en föreläsning om upphovsrättens innebörd och betydelse under skapande processen.

Syftet med campet är att ”skapa långvariga samarbeten, stärka utbytet mellan Sverige och Storbritannien och att bidra till den internationella urbana musikscenen.” Export Music Sweden står bakom arrangemanget, på uppdrag av Stims promotionsnämnd och i samarbete med Pop House Hotel och Backline Stockholm.

– Vi är mycket glada att kunna erbjuda en plattform där unga talanger får utvecklas och öka deras möjlighet till en internationell karriär, säger Lina Heyman, Head of Rightsholder Relations på Stim 

Bland de svenska deltagarna finns bl a Saturday, Monday, producentalias för Ludvig Parment; Esther Kirabo, som debuterade med singeln Kill U 2017; IMAN, en av låtskrivarna bakom Zara Larssons stora hit Lush Life och Isak von Haartman, producent med bl a Fricky, Mwuana och Michel Dida, på meritlistan.

– Export Music Sweden har varit partner i internationella låtskrivarplattformar bl a i Los Angeles och Tokyo, men det här är det första vi rattar själva på svensk mark. Vi är mycket glada över detta uppdrag från Stim och möjligheten till att koppla ihop ny svensk talang med internationella utövare, säger Jesper Thorsson, VD Export Music Sweden. 

Christel Valsinger