20 november 2018

Sound Pollution växlar upp

Sound Pollution gör sitt bästa resultat på ett decennium för verksamhetsåret 2017/2018. – Det senaste året har varit någon form av nytändning, säger VD Johan Hargeby om framgångarna.

– Nu snuddar vi vid 20 msek och trenden har varit uppåt under några år. Backar vi ett decennium tillbaka så var det väldigt osäkert om man skulle han något jobb kvar överhuvudtaget. Så tänker jag väl fortfarande vissa dagar, att vara entreprenör i en så tuff bransch som musikbranschen är en berg- och dalbana, säger Johan Hargeby.

Men bolaget har gjort såväl omorganisationer som nyrekryteringar på sistone och ”känner sig mer stabila än på länge”. Sound Pollution är så gott som ensamma i Sverige med en distributionsapparat som är helt global såväl fysiskt som digitalt, menar Johan Hargeby.

Johan Hargeby.

– Det ger oss helt unika konkurrensfördelar samtidigt som vi är väldigt konsekventa med vilken repertoar vi hanterar.

Även förlagsverksamheten i Sound Pollution Songs AB har 2017/2018 haft sitt bästa verksamhetsår sedan start.

– Jag är enormt stolt över vad vi genomfört under det senaste året och vi har vår personal, våra partners och artister att tacka för allt! Efter 30 år i branschen så har det senaste året varit någon form av nytändning och allt känns riktigt kul just nu med väldigt många nya kommande projekt!

I början av nästa år kommer t ex KSMB:s föreställning En Slemmig Torsk på skiva. Nykontrakterade band är bl a Roulette från Sundvall som just nu är i slutfasen med att färdigställa ett nytt album och CWF – Champlin Williams Friestedt, som består av  Totosångaren Joseph Williams, den tidigare Chicago-sångaren Bill Champlin och svenska gitarristen/producent en Peter Friestedt.