16 oktober 2018

Ny säsong Så mycket bättre

På lördag drar den nya säsongen av Så mycket bättre igång. Programmet som gjort rejäla avtryck på Sverigetopplistan presenterar denna gång profiler som Christer Sjögren, Eric Gadd, Louise Hoffsten och Charlotte Pirelli.

Det blir den nionde säsongen för ett av Tv4:s populäraste program. Premiärsäsongen gick 2010 med namn som Lasse Berghagen, Lill-Babs och Christer Sandelin. Senast 2017 handlade det bland annat om Uno Svenningsson och Kikki Danielsson. Programmet har genom åren nått som bäst i snitt 1,8 miljoner tittare (2011) och som lägst 1,4 (förra året). Artister från Miriam Bryant och Darin till Magnus Uggla och Miss Li har sett sina listplaceringar radikalt stärkas av att ha varit med i programmet.

Säsongens deltagare:

Christer Sjögren

Dansbandskungen från Vikingarna och som soloartist har sålt över 13 miljoner album.

Charlotte Perrelli

Perrelli vann Melodifestivalen såväl 1999 som 2008. ”Kan bara säga att som jag skrattat och gråtit! Så bra versioner så jag finner inte ord! Herregud så tacksam jag är och vilka låtar de valt! Kärlek!” har Pirelli skrivit på sin blogg.

Ulises Infante Azocar, Stor

Rapparen Ulises Infante Azocar, mer känd som Stor, har släppt album som belönats med Grammis och även skrivit musik åt andra.

Linnéa Henriksson

Linnea Henriksson kom fyra i Idol 2010 och har senare inte minst märkts i Metoo-debatten.

Eric Gadd

Soulssångaren Gadd har bland annat vunnit tre grammisar. Är just nu aktuell med krogshow i Stockholm.

Louise Hoffsten

Hoffsten fick sitt stora genombrott 1993 med albumet Rythm & Blonde och låten Let The Best Man Win. 2013 gick hon till final i Melodifestivalen med låten Only the dead fish follow the stream.

Albin Lee Meldau

Albin Lee Meldau från Göteborg har bland annat sett sin låt Lou Lou streamas 18 miljoner gånger på Spotify.

Lars Nylin