15 oktober 2018

De spelar på Manifest On Tour

I fredags startade ”Manifest On Tour” i Luleå och nu väntar ytterligare sex stopp, där lokala band och artister får spela live och möta musikbranschen.

Utöver att spela live får de utvalda banden och artisterna tillfälle att möta en utvald expertpanel från musikbranschen för att få konkreta råd om hur de ska göra för att ta sig vidare i karriären. Det kan gälla allt från musikproduktion och karriärsstrategier, till marknadsföring och upphovsrättsfrågor.

Varje workshop är utformad som ett panelsamtal i masterclassformat och utgår från de medverkande banden och artisternas egen verklighet. Syftet med panelsamtalen är att erbjuda musiker, artister, upphovspersoner och musikutgivare en möjlighet att få större branschkunskap och knyta nya kontakter inom musikbranschen och musiklivet.

Efter genomförd turné utses en akt från varje turnéstopp för att framträda under ett samlat nationellt showcase, i anslutning till Manifestdagen och Manifestgalan i Stockholm. En av dessa akter får dessutom den stora äran att öppna Manifestgalan på Nalen i Stockholm genom att spela sin musik live inför Sveriges samlade oberoende musikbransch.

Här är akterna på årets Manifest On Tour:

Luleå 12/10

Josef Love, Mirja Palo, Prematur, Milagro & Sir, Ivy Rommish 

Malmö 18/10

Hildur Höglind, Henke Wermelin & His New Lover, Symbio, Linda Sjöquist
Videoiid 

Stenungsund 19/10

Hampus Carlsson, Electric Hydra, Woodsfolk, Lisen Henrietta, Mary Lou 

Västervik 20/10

Emilie Höijer, Älvhjärta 

Stockholm 8/11

Bonander Angstbadan, Dundret, Nzingaboy, Melanie is demented 

Östersund 9/11

Rakel, Sisanda Nilsson, The Backbeat Conspiracy, Ben Ihana, Vitt Brus 

Gävle 10/11

Elin Wengelin, Godlike Bear, Erika Blackbird, Mass Diversity, Ida Wiklund 

Christel Valsinger