Nyheter 13 september 2018

Nomineringarna klara för Roygalan

Rekordmånga kvinnliga kreatörer har nominerats till årets Roygala och det märks inte minst i nya kategorin ”Bästa musikvideo”, där samtliga regissörer är kvinnor.

I kategorin ”Bästa musikvideo” kniper regissören Sheila Johansson på produktionsbolaget New Land två nomineringar för sina videor till Seinabo Seys I Owe You Nothing och Remember. Den tredje nomineringen går till Joanna Nordahl på Indio för Tove Styrkes Sway.

För fjärde året i rad delas priset ”Bästa musik i reklamfilm” ut på Roygalan. Där har följande nominerats:

”Make Space” för Arbetsförmedlingen – John Lennon (C. David Film AB)

”Man vänjer sig” för Eurojackpot – Kjell Höglund (Music Super Circus)

”Stockholm Gas” för Stockholm Gas – Orgeln feat. Grant (Universal Music Publishing AB)

I juryn för ”Bästa musik i reklamfilm” sitter Li Stanley, Senior Music Supervisor på Ohlogy, Lisa Cronstedt, Marknad och kommunikationschef Ifpi samt Projektledare för Grammis, Marit Woody, Kommunikationschef Musikförläggarna, Patrik Sventelius, Musikförläggare, Johan Lindgren, Pindify, Simon Hernadi, producent och Nådde Hansson, regissör.