13 augusti 2018

SVERIGETOPPLISTAN Travis Scott tar över

Dynyro & Gigi Agostino når efter starkt klättrande toppen av singellistan med In My Mind [B1 Recordings/Sony]. Ändå är det Travis Scott som blir veckans vinnare med låtar från nya albumettan Astroworld [Epic/Sony] lite överallt på listan. Robyn står för veckans starkaste singelnyhet.

Drake faller till 2 med In My Feelings [Cash Money/Unicversakl] och behåller även i övrigt stark närvaro på listan. Samma med Hov1 som är kvar i topp av av albumlistan med Kungarna av Västerbron [Chimchim HB/Universal] och har versionen av Still som nummer 3 på singellistan. Förra veckans nyhet DJ Khaled feat. Justin Bieber i No Brainer [Epic/Sony] klättrar från 7 till 4.

De senaste veckornas starkaste klättrare,  Svenska Jubel, planar däremot ut som 9 med versionen av Dancing In The Moonlight [Good Solution Records].

Veckans nykomling är Robyn som 13 med Missing U [Konichiwa/Universal]. Näst starkast är Travis Scott med Stargazing [Epic/Sony]. Men detta är bara början på Scotts entré inklusive att låtar från Astroworld står för 9 av 20 titlar på Heatseeker med Stop Trying To Be God som 1.

Lasse Stefanz är kvar i topp av fysiska listan med Forever [Mariann/Warner]. På samlingslistan toppar fortsatt soundtracket till Mamma Mia! Here We Go Again [Polydor UK/Universal]. Magnus Carlson firar att han fyllt 50 – grattis säger Sverigetopplistan – med att se A Nordic Soul [Amigo/Playground] bli ny etta på vinyllistan.

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin