Nyheter 8 augusti 2018

Pop- och samhällshistoria i ny SVT-serie

Våren 2019 återvänder Lotta Lundgren, Erik Haag, Kakan Hermansson och Olof Wretling till SVT, med tv-serien ”Bandet och jag”. En musikalisk resa från 70-talets kollektivism, via 1980-talets flärdhunger till 1990-talets individualism.

”Bandet och jag” är en berättelse om Sverige mellan åren 1970 och 1990, skildrad genom den fiktiva popgruppen L.E.K.O:s uppgång och fall, skriver SVT i ett pressmeddelande. L.E.K.O. börjar på 70-talet på den alternativa musikscenen och slår igenom när de vinner Melodifestivalen. Sedan kastar de sig över syntmusiken men splittras i slutet av 80-talet och försöker sig på solokarriärer. L.E.K.O:s resa sker parallellt med de kollektiva svenskarnas förvandling till världens mest individualistiska folk. Genom L.E.K.O. berättar vi historien om en tid då Sverige under loppet av ett par decennier förändrades i grunden.

Lotta Lundgren, Erik Haag, Kakan Hermansson och Olof Wretling såg vi senast i ”Bye bye Sverige”, där de gestaltade den stora svenska emigrationen till Amerika. Inspelningen för ”Bandet och jag” är redan igång.