31 juli 2018

4 SNABBA Negin Djafari/Drake-låtskrivare

Drake har dominerat världens topplistor i sommar. Svenska Negin Djafari, ursprungligen från Göteborg, är en av låtskrivarna bakom listettan Don’t Matter To Me, med postum sång av Michael Jackson, en låt som närmar sig 150 miljoner streams.

Vad är bakgrunden till att du blev inblandad?
– Det började med en låtidé som jag och Nana Rogues skrev ihop, Nana producerade bl.a Passionfruit till Drake. Vi spelade upp den för Drake som verkligen tyckte om den och ville bygga vidare på den. Kan inte vara mer nöjd och stolt över slutresultatet.

Vad har du annars på gång?
– Innan releasen med Drake har jag bland annat haft releaser med danska artisten MØ , Snakehips, James Arthur, Fifth Harmony och Missy Elliot. Jag har ett fullspäckat schema i höst med massor av spännande projekt och nya releaser. För tillfället spenderar jag en stor del av min tid åt att skriva med en ny artist som heter Eddi Cayn. Utöver det jobbar jag även på ett par spännande artister i både England och USA.

Du har ju även haft stora framgångar i ”öst”. Skiljer det sig i hur det görs låtar då jämfört till amerikanska artister?
– Ingen skillnad för min del. Jag försöker alltid skriva från hjärtat, vart låten hamnar efter det vet man aldrig.

Hur är det, du bor i USA nu, väl? Tror du att du blir kvar?
– Jag bor faktiskt i London nu sedan tre år tillbaks! Jag flyttade hit efter att ha bott i New York i ett par år.  Älskar den kreativa scenen här. Får se hur det blir i framtiden, just nu stortrivs jag här.

Lars Nylin