17 juli 2018

MUSIKBOLAG Flora Cash till RCA Records

Den svenskamerikanska duon Flora Cash, som i Norden samarbetar med Stockholmsetiketten Icons Creating Evil Art, har skrivit avtal med RCA utanför Norden för kommande album.

RCA licensierar också singeln You’re Somebody Else från Icons Creaing Evil Art, som inneburit duons genombrott på den amerikanska marknaden. En nordamerikansk kampanj som startade i början av februari och som har innefattat två radioturnéer samt spelningar på SXSW och flertalet klubbgig, har resulterat i att singeln under sommaren klättrat på Billboard Alternative top 40 där den för närvarande är #28.

Låten har också fått rotation på ett flertal radiostationer i Tyskland, adderats till P3’s spellista och har nu 50 miljoner visningar på YouTube och snart 10 miljoner streams på de mest populära streamingtjänsterna.

I höst ger sig Flora Cash ut på turné i Nordamerika, delvis som support till artisten Syml, med start i San Francisco den 10 augusti och avslutning i Milwaukee den 26 september.

Inom Norden fortsätter Flora Cash sitt samarbete med Icons Creaing Evil Art, som drivs av Carl-Marcus Gidlöf vid sidan av sitt engagemang och delägarskap i Despotz Records.

Christel Valsinger