Nyheter 10 juli 2018

FESTIVAL Första programpunkterna klara för WoW Talks

Samtal med visselblåsaren Chelsea E Manning, en paneldiskussion om källkritik i sociala medier och en om ordens kraft – med bland andra Ozzy och Jonas Hassen Khemiri. Det är några av programpunkterna på WoW Talks under Way out West i Göteborg i augusti.

För tredje året i rad arrangerar Way Out West samtalsprogrammet Talks på Höjden i Slottskogen. I år riktas fokus mot det förestående valet, då en stor andel av festivalens besökare är förstagångsväljare. Tanken är att lyfta viktiga frågor utan att bli partipolitiska.

Klara programpunkter hittills:

Government Transparency

Intervju med Chelsea E Manning, den före detta underrättelseanalytikern som blev en av världens mest kända visselblåsare i och med publiceringarna av de dokument som kom att bli kända som Iraq War logs och Afghan War logs.

Vad får och kan vara roligt?

Emma Molin, Ahmed Berhan, Johan Wirfält och Rojin Pertow (moderator) i ett samtal om yttrandefrihet, pressfrihet och möjligheten att uttrycka sig offentligt.

Ett öga rött och kraften i ord

Jonas Hassen Khemiri, Ozzy och  Jessika Gedin (moderator) om kraften i ord, berättandets olika uttryckssätt och två debutanters sätt att hantera språk och läslust hos unga.

P3 Perspektiv – porr

Hanna Hellquist, journalist och programledare, intervjuar Magdalena Mattebo, forskare som gjort studier om hur vi kollar på porr och hennes forskning ligger till grund för mycket av porrdebatten. Dessutom samtal med Greta Thurfjell, journalist och skribent på DN Kultur, Maria Ahlin, författare till boken Visuell drog och Kalle Norwald, sexolog och föreläsare.

Att syna falska nyheter

Kristina Alexandersson, Thomas Nygren, Johan Wikén och Martin Schori (moderator) samtalar om hur förstagångsväljare i stor utsträckning får sin information kring valet från sociala medier. Men hur sker källkritiken i de snabba flödena, och vad händer om den uteblir?

Är vi ett land som faller itu?

Åsa Linderborg, Po Tidholm, Salad Hilowle och Bilan Osman (moderator) i ett samtal om politik, populism och oron över ett land som faller itu. I detta samtal resonerar deltagarna kring hur man tar väljarnas oro på allvar samtidigt som man inte ger dem rätt när de projicerar sitt missnöje på fel saker.

Livepodd: Raseriet- valspecial!

Podcasten Raseriet ger en valspecial. Med Amie Bramme Sey och Fanna Ndow Norrby.

Mer info om teman och talare: https://www.wayoutwest.se/forsta-programpunkterna-till-wow-talks-klara/

Christel Valsinger