Nyheter 9 juli 2018

Historien om Musikgäris i ny dokumentär

Artisten och låtskrivaren LNKAY startade den slutna facebookgruppen Musikgäris för att få kompisar som också gör musik och som inte är män. Idag har Musikgäris närmare 3000 medlemmar. I senaste avsnittet av Amuse minidokumentärserie “Artist Stories” berättas historien bakom gruppen.

Musikgäris är ett separatistiskt musikkollektiv som finns till för att främja kvinnor, ickebinära och transpersoner inom musikbranschen.  Kollektivet, som grundades av LNKAY hösten 2016, skapar även fysiska scener för medlemmarna i form klubbar, events, workshops och föreläsningar. Målet? Att inte längre behöva finnas.

– I den bästa av världar så skulle inte ett separatistiskt kollektiv behövas. Då skulle jämställdheten i branschen vara en självklarhet. Men så ser det inte ut idag. Och så länge vi behövs, så kommer vi fortsätta att jobba” säger LNKAY i ett pressmeddelande.

Se avsnittet här: https://youtu.be/MZY1LUmSNBo