Nyheter 9 juli 2018

FESTIVAL Gather Music Festival gör nedslag på tio klubbar

Gather Music Festival, som är en del av innvationsfestivalen Gather, har släppt namnen på tio klubbar som kommer att agera scener under festivalen i september.

Gather Music Festival äger rum den 13-16 september i Stockholm. Festivalen är helt gratis och kommer att göra nedslag på 10 klubbar: Spy Bar, Morfar Ginko, Hornhuset, Konsthall C, Häktet, Nya Carnegiebryggeriet, Under Bron, Hosoi, Obaren och Nobelberget.

Konceptet med Gather Music Festival som gratisfestival innebär också att skapa samarbeten mellan olika arrangörer för att möjliggöra nedslag och möten inom olika musikgenrer. Detta för att lyfta en större mångfald på klubb – och musikscenen i Stockholm men även för att skapa möjligheter för besökare att röra sig utanför sina egna vanemönster och besöka nya klubbar i Stockholms nattliv och upptäcka nya musik.

– Att vi har ett sådant brett stöd och engagemang från alla kompetenta nöjesaktörer i Stockholm känns jätteroligt. Vi tror att med det här breda uppslutningen verkligen kan ge Stockholms nattliv en energiinjektion och lite extra adrenalin inför hösten, säger Jakob Grandin, Grundare av Gather

En av Gather Music Festivals samarbetspartners är bokningsbolaget Tukio som kommer att kurera en kväll på Obaren och skapa ett musikaliskt möte mellan Ghazal, med-grundare av skivbolaget Staycore, Malmö-rapparen Guleed från det kreativa kollektivet Malmö New Wave och DJ-duon Glocken Gold som består av Ibrahim Handulleh och Nino El-Khoury.