Nyheter 29 juni 2018

SVERIGETOPPLISTAN XXXTentacion regerar

Norlie & KKV i sällskap med Estrad är kvar som etta på singellistan med Mer för varandra [Universal/Universal]. Men veckans dominant är XXXTentacion, den mördade Floridarapparen dominerar albumlistan och klättrar mäktigt på singellistan.

XXXTentacions USA-etta Sad! [Caroline/Universal] går från 18 till 3 samtidigt som rapparen slår alla tiders Spotifyrekord. Det märks även längre ner på listan med placeringar bland annat som 6,7 och 13. Rapparen som föddes Jahseh Dwayne Onfroys blir samtidigt dubbel etta på albumlistan med ? respektive 17 [Bad Vibes/Universal].

I övrigt på singellistan: Clean Bandit feat. Demi Levato kvar på plats 2 med Solo [Atlantic/Warner].

Samir & Viktor feat. Anis Don Demina med Put Your Hands Up för Sverige [Giant/Warner] klättrar åter, nu till 5.

Nygammal etta på Heatseeker är altmeister Öppna Landskap [Rockhead/Warner].

Marduk är ny dubbel etta på fysiska listan respektive vinyllistan med Viktoria [Century Media/Sony]. Fortsatt kvar i toppen av samlingslistan är soundtracket till den hyllade Netflix-serien 13 Reasons Why [Interscope/Universal].

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin