4 juni 2018

MUSIKBOLAG Theodora Nordqvist till Amuse

Theodora Nordqvist är ny Artist Project Manager på Amuse. Theodora kommer närmast från Parents’ House management, med artister såsom Kajsa Grytt, Solen och Colleagues. Hon bokade även artisterna till P3 Guldgalan 2018 och var dessförinnan Sverige-VD för norska Made management samt produktchef på Sony Music. 

– Det är otroligt spännande och utmanande att få börja jobba med ett bolag som utmanar den digitala och tekniska utvecklingen, säger Theodora Nordqvist om sin nya roll.

–  Vi befinner oss i en gedigen utvecklingsfas i musikindustrin, där artister oavsett genre vill se möjligheten att släppa sin musik utan krav eller förbehåll. Att få bli en del av ett företag som ligger i framkant när det gäller att ge artisten total frihet känns fantastiskt. Jag ser fram emot att, tillsammans med vårt team, få förändra musikindustrin och lansera nutidens och framtidens artister på en hög nivå.

Theodora har under sina åtta år i musikbranschen byggt upp ett gediget kontaktnät såväl lokalt som globalt och har lanserat och byggt upp många lyckade artistkampanjer. Förutom rollen på Amuse så kommer hennes arbete med EU:s jämställdhetsprogram Keychange att fortlöpa, såväl som delar av hennes åtaganden inom hennes management.

– Vi är glada över att kunna förstärka vårt labelteam med en så erfaren person som Theodora, som även delar vår vision om att förändra och förnya musikbranschen. Det här innebär att vi får in ännu mer kompetens och gör att vi kan ta oss an fler spännande artistprojekt,  säger Andreas Ahlenius, medgrundare och Director of Label på Amuse.