Nyheter 15 maj 2018

Tre svenska artister till ”Die Neuen Schweden”

Tre svenska artister har tagits ut för att uppträda i Berlin under musikprojektet Die Neuen Schweden i augusti. Det blir rapparen Queen C och popbanden Melby och OX, som får chansen att visa upp sig för och nätverka med representanter för den tyska musikbranschen.

Det är fjärde året i rad som det svenska studieförbundet Sensus och det tyska event-bolaget Nordic By Nature arrangera musikprojektet Die Neuen Schweden. I år är även Record Union medarrangör.

– Die Neuen Schweden syftar till att ge svenska artister en introduktion till den tyska musikmarknaden, och i förlängningen kanske även fungera som en global språngbräda. Tyskland är Europas bästa livemarknad och det känns jättekul att vi kan ge ett antal artister möjligheten att få en fot in i branschen, säger Johan Sigerud, verksamhetsutvecklare Musik på Sensus.

Nära 130 artister ansökte om att få spela under eventet och de tre utvalda handplockades av en jury bestående av representanter från Sensus, Nordic By Nature och Record Union samt profiler på den tyska musikmarknaden. Samtliga artister är aktuella med ny musik och både Queen C och Melby släpper sin musik via Record Union.

– Vi är stolta och glada över att få vara en del av Die Neuen Schweden. Samarbetet ligger helt i linje med vår vision att hjälpa fler artister och att göra musikindustrin mer tillgänglig, transparent och demokratisk, säger Johan Svanberg, VD och artistansvarig på Record Union.

Die Neuen Schweden arrangeras i Berlin 27, 28 och 29 augusti.

Christel Valsinger