Nyheter 15 maj 2018

MUSIKBOLAG Universal och Dramaten bakom Sven-Bertil-turné

Efter publiksuccén på Dramaten i vintras, med ett tiotal slutsålda konserter, åker Sven-Bertil Taube och Peter Nordahl senare i år på landsomfattande turné i ett samarbete mellan Universal Music och Dramaten.

När Sven-Bertil Taube hösten 2017 utkom med albumet Så länge skutan kan gå – i samarbete med arrangören och producenten Peter Nordahl – var det många inklusive dom själva som trodde att sviten med en trilogi nu fullföljts. Men så blev det inte.

Efter succén på Dramaten i vintras fick de sådan mersmak att duon i höst åker ut på turné. Med sig har de inte bara repertoar från vinterns föreställning, utan de kommer även bjuda på nya sånger hämtade från kommande albumet med fler Taube-tolkningar som utkommer i oktober.

Turnén är ett samarbete mellan de lite överraskande parterna Universal Music och Dramaten. Johannes Sjöberg på Universal kommenterar till MI:

– Att producera denna turné ligger helt i linje med den tydliga strategi Universal har idag, nämligen att alltid ställa sig frågan ”har vi resurserna att göra det själva.” Svaret på den frågan var ett tveklöst ”ja”, så då kör vi! De utsålda konserterna på Dramaten tillkom ju tack vare de albumprojekt vi gjort tillsammans med Taube/Nordahl så det var helt rimligt att vi producerar denna Sverige-turné ihop med Dramaten.

Även detta album blir en hyllning till Everts sånger med nya inspelningar av t.ex Sjösalavår, Frithof Anderssons paradmarsch, Den lycklige nudisten (Nudistpolka), Brevet från Lillan, Änglamark med flera. Sven-Bertil utlovar även, minst, en av honom aldrig tidigare insjungen visa.

Album nummer fyra från Taube/Nordahl kommer alltså att följas av en turné med rakt genom Everts sånger under 14 föreställningar i hela landet från november 2018 till februari 2019.

Lars Nylin