Nyheter 15 maj 2018

4 SNABBA Ingmari Pagenkemper/Ny VD för Cirkus

Hon var musikansvarig på hotell Lydmar mellan 1996 och 2006 och har sedan dess varit VD för Berns, Hamburger Börs och nu närmast Södra Teatern. I höst tillträder Ingmari Pagenkemper som VD för Cirkus. 

Teateranläggningen Cirkus på Kungliga Djurgården i Stockholm färdigställdes 1892 och är än idag Nordens största privatteater. Förra sommaren övergick ägandeskapet till POP House Sweden, där Conni Jonsson och Björn Ulvaeus är huvudägare.

– Ingmari Pagenkemper är det perfekta tillskottet till Cirkus verksamhet. Hon har nästan två decenniers erfarenhet av nöjes-Stockholm, och har sin alldeles egen identitet som präglar de musik- och entertainment venues hon arbetar med. Med Ingmari hos oss är vi i trygga händer, säger Mattias Tengblad, VD och Koncernchef, POP House Sweden, i ett pressmeddelande.

Vad lockade dig till Cirkus?

– Jag lockas alltid av utmaningar, av projekt som kräver väldigt mycket av mig. Det finns en massa spännande framtidsprojekt att sätta tänderna i må jag lova! Utöver det har jag alltid älskat platsen såväl som byggnaden, jag tycker storleken är perfekt för magiska upplevelser. Cirkus lyckas både få till en intim känsla men rymmer ändå så pass många platser att man inte behöver oroa sig för lönsamheten.

Vad är ditt förhållande till Cirkus som besökare – någon konsert eller annan upplevelse där som du minns lite extra?

– Bortsett från att det är en mysig utflykt att ta sig till Cirkus med Djurgårdsfärjan så älskar jag som sagt intimiteten i de vackra anrika lokalerna. Jag uppskattar dessutom den fantastiska ljudanläggningen! Jag minns såklart D’Angelo år 2000 (bäst ever) men även Grace Jones och Paolo Nutini. Grymma konserter.

Du kommer närmast från Södra Teatern, där du varit VD i fem år. Vad tar du med dig för lärdomar/upplevelser därifrån? 

– Where to start? Kanske vikten av en tydlig vision samt en klar handlingsplan med mätbara delmål som gör att visionen ändå känns nåbar. Massa babysteps mot ett större mål. Att ha kul på jobbet. Att rekrytera rätt kollegor, att försöka ha kontakt med medarbetarna i hela verksamheten så ofta som möjligt. Att våga sticka ut hakan om det gäller nåt man verkligen tror på. Att tillåta sig att njuta av framgångarna.

 DJ:ar du fortfarande och vad spelar du helst just nu i så fall?

– Ja, jag började igen efter många års paus för ca 1,5 år sen. Nu spelar jag iaf två-tre gånger per månad, på sommaren lite mer. Jag spelar mer eller mindre det jag alltid har spelat, det vill säga soul, jazz, hiphop, R’n’B, brasilianskt, rare grooves, disco, lite vocal house, även lite west coast.

Christel Valsinger
Foto: David Thunander