23 april 2018

SVERIGETOPPLISTAN v 16 Hov1 dubblerar igen

Hov1 totaldominerade såväl singel- som albumlistan även förra veckan. Kvar i topp av singellistan är Hon dansar vidare i livet [Chimchim/Universal] och Gudarna på Västerbron är kvar etta på albumlistan och Hov1 kan nog stå ut med att förra årets debutplatta faller en plats till fyra.

Hov1 har fyra låtar på 20 och på Svenskt-listan är 12 av 20 Stockholmsaktens verk. Fram till i fredags kändes Hov1 ganska ohotade även om Drake gått från 21 till 4 med Nice For What [Young Money/Universal] och Calvin Harris/Dua Lipa klättrar från 39 till 10 med One Kiss [Sony/Sony]. Dessutom skuggar Rudimental håller ställningarna som nummer 2 med These Days [Atlantic/Warner] och  Kygo & Miguel finns 3 med Remind Me To Forget (Kygo/Sony).

Men detta var innan det så vidriga beskedet om Avicii. Innan detta kom låg Avicii 57 på listan med Lonely Together. I skrivande stund har Tim Bergling 9 av 10 låtar topp 10 på Spotify, 20 av 50. Frågan är inte om han mitt i mörkret får en postum dominans på listan, frågan är bara hur stark denna kommer att bli.

För att återgå till förra veckans listor så är samlingen Melodifestivalen 2018 [Warner/Warner] fortsatt etta på samlingslistan liksom på den fysiska listan. Ny etta på vinyllistan är Metallica med The 5.95 EP [Mercury UK/Universal]. Ny etta på Heatseeker är Gavin James med Always [Epic Amsterdam/Sony].

Alla listfakta finns som alltid på www.sverigetopplistan.se.

Lars Nylin