Nyheter 15 april 2018

MUSIKBOLAG Genrebefriat huvudsaken för Hi-Hat Music

Nya etiketten Hi-Hat Music börjar ge avtryck här och där. MI har kollat visionen bakom bolaget som startats av Daniel ”Danne” Bengtsson och Thomas Kågström.

– Vi har känt varandra länge och har har mycket gemensamt musikaliskt. Tidigt 2017 började vi prata om att göra en label tillsammans. Vi hade en idé om vad vi ville göra, och känner att vi är på bra väg. I Despotz har vi hittat en bra partner som har en bra distribution som täcker världen, säger Thomas Kågström om bakgrunden till en etikett som börjat noteras för utgivningar med såväl branschbekanta namn som helt nya.

– Vi har försökt hålla ett förhållningssätt tiil labeln där vi kan ge ut precis det vi gillar, utan att fastna i genretänk. Vi har Nicolai Dunger som med sin senaste och kommande skivor följer en folktradition, där ena benet finns i visa. Honungsvägen är ett svenskt indieband av klassiskt snitt och i Nicky William har vi en singer/songwriter som är en oslipad diamant. Sen har vi precis signat Virginia The Flood som är en mycket intressant artist, hon spelar ett slags psychpop. Kort sagt signar vi artister som är ett slags spegel av våra skivsamlingar, säger Thomas och fortsätter:

– Den absoluta ambitionen är att de album vi gör ska finnas fysiskt, där tonvikten ligger på LP snarare än CD. Fysisk distribution har vi via Despotz Records och den sköts av Border Music, Cargo (Europa), Proper (UK), Konkurrente (Benelux), La Baleine (Frankrke) och Red (USA och Kanada). Digital distribution har vi via Phonofile där vi har direktkontakt med nyckelpersoner både i Sverige, UK, Tyskland och USA.

Hi-Hat har närmast på gång en ny singel och en studioinspelad live-EP med Nicky William, en singel med Honungsvägen, en singel med Virginia The Flood samt ett nytt album med Nicolai Dunger, som Dunger har spelat in med sitt band som består av bl.a. veteranerna Nikke Ström och Bengt ”Beche” Berger. Under hösten kommer bland annat album med Honungsvägen.

Lars Nylin