Nyheter 20 mars 2018

SWIM bjuder in till AW för kvinnor och icke-binära i musikbranschen

Det saknas ett bra tillfälle för kvinnor, icke-binära och/eller transpersoner i musikbranschen att nätverka, anser Sweden Women In Music. Så på fredag är det dags för den första i en serie After Work, till för dem som jobbar bakom och runt artister, musiker och låtskrivare.

”I denna #metoo-tid vill vi hjälpa till att skapa förutsättningar för oss att kunna jobba mer och bättre med varandra”, skriver SWIM i sin inbjudan. ”Vi tror att det är lättare om vi ses oftare, mer regelbundet och under chill omständigheter.”

Bakom initiativet står Mona Aghai (RMV) och Dita Kleman (Rec Sthlm).

– Men det är inte så noga, vi vill att vem som helst ska kunna hoppa in och styra en SWIM AW om just vi som startat den inte kan någon gång, säger Dita Kleman.

– Viktigast är att veta att det är ett återkommande event – varannan månad, där en kan träffa likasinnade i sin bransch om en kanske vill bolla, lufta eller diskutera något eller bara frilansar och jobbar mycket själv och inte har liknande möjlighet för häng på sitt jobb.

Den första AW:n äger rum på Södra Bar i Stockholm, på fredag 23 mars kl 17-19. Ett nytt Facebook-event skapas inför varje ny AW, där  plats anges.

Christel Valsinger