Nyheter 20 mars 2018

4 SNABBA Calle Dernulf till Red Bull

Calle Dernulf, branschbekant radioman och DJ, blir ny ansvarig för Red Bulls musik- och kulturprogram. MI hörde av sig för en 4 snabba.

Vad innebär nya jobbet?

– Jag kommer framförallt ansvara för kommunikationen kring Red Bulls musik- och kulturprogram som i grund och botten handlar om att ge vingar till människor och idéer som inte får stöd annars. Det är för tidigt att säga exakt hur och vad jag kommer göra av rollen. Men jag känner att jag en möjlighet att påverka och vara kreativ här. Att våga och tänka nytt är något som uppmuntras.

Kommer du att fortsätta med dj-verksamheten/egna utgivningen?

– Ja, jag kommer dj:a lite samt göra festivalen Department för andra året i maj. Jag fortsätter också mitt engagemang i skivbolaget Rubra Sound.

Hur är temperaturen på svensk klubbscen enligt dig?

– Den är på många sätt bättre än någonsin. Det är nu det märks att vågen av EDM har ebbat ut och att många naturligt gått vidare till annan elektronisk musik. Det finns både en musikalisk bredd på utbudet samtidigt som eventen, klubbarna och undergroundfesterna är bättre än på länge. Sen görs det fortsatt spännande musik och äntligen börjar det synas att kvinnor tar mer plats både på klubbarna och i producentrollen.

Vad lyssnar du på just nu?

– Just nu är det en blandning av Peggy Gou, ionnalee, Vargs projekt The Empire Line, Kendrick Lamar och Jireels kommande album. Sen galna mängder promos och kommande släpp på Rubra Sound med Philip Box, GRXGVR, ModVo och Naka.

Lars Nylin