Nyheter 13 mars 2018

Tomas Ledins låtar blir långfilm

Nu sällar sig Tomas Ledin till den lilla skaran svenska låtskrivare vars verk blivit underlag till en långfilm. 

En del av mitt hjärta blir enligt ett pressmeddelande en romantisk musikal-komedi influerad av Tomas Ledins musik och texter. Filmen regisseras av Edward af Sillén, som därmed debuterar som långfilmsregissör och i branschkretsar kanske är mest känd som manusförfattare vid exempelvis Melodifestivalen. För manus står Lars ”Vasa” Johansson som skrivit moderna klassiker som Kopps, Rallybrudar och Den bästa sommaren. I huvudrollerna ses bland andra Malin Åkerman, som gör sin första svenska långfilm någonsin, Christian Hillborg, Jonas Karlsson, Pernilla August, Johan Ulveson, Shima Niavarani, Per Andersson och Johan Rheborg.

– Jag känner mig oerhört hedrad av att få vara del av detta filmprojekt. När frågan först dök upp, om möjligheten att få skapa en berättelse för en långfilm löst baserad på några av mina sånger, blev jag genast väldigt nyfiken. Hur nu musiken kommer att integreras och vissa textrader användas i låtarna som dialog i filmen ska bli spännande att se, säger Tomas Ledin.

– Tomas Ledins texter berättar tidlösa historier, med refränger som etsat sig fast hos generationer. Med ”En del av mitt hjärta” vill jag skapa en känsla av att musiken och texterna är specialskrivna för just den här filmen. Att jag därtill debuterar som långfilmsregissör och får möjligheten att arbeta med en så fantastisk cast känns oerhört roligt och spännande, säger Edward af Sillén.

– Jag har väntat länge på att få medverka i en svensk film – och vad känns mer svenskt än Tomas Ledins härliga låtar om både sommar och relationer? Jag älskar att sjunga och ser verkligen fram emot ännu en musikalfilm. It’s going to be amazing, fortsätter Malin Åkerman som har den kvinnliga huvudrollen.

Biopremiär över hela landet är satt till julen 2019.