Nyheter 16 januari 2018

4 SNABBA Emelie Bååth/bokare Malmöfestivalen

Med Emelie Bååth har Malmöfestivalens stora scen fått sin första kvinnliga bokare. Vi bad henne svara på 4 snabba. 

Du har jobbat med Debaser, Peace and Love och by:Larm tidigare. Hur hamnade du i musikbranschen från första början?

– Jag pluggade! Jag var en av testkaninerna i den första årskullen som läste Music Management i Hultsfred/Kalmar. Mitt första jobb fick jag efter en praktik på skivbolaget MNW och sen rullade det på med jobb på MTV Nordic och olika skivbolag innan jag började med livebokningar för bl.a. Ladyfest Sthlm, Debaser och Kulturhuset Stadsteatern.

Vad är den stora utmaningen med att boka för Malmöfestivalens största scen?

– Att få möjlighet att sätta ett brett och jämställt program för en så musikintresserad stad är lika utmanande som roligt! Sen gäller det såklart att få pengarna att räcka till. Budgeten är ju begränsad i och med att det är en kommunal gratisfestival. Men jag hoppas ju att artister och bokningsbolag inser värdet i just detta!

Har du någon drömbokning?

– I en drömvärld skulle jag boka Björk. Jag drömmer också om att få se Ji Nilsson live men det verkar ungefär lika omöjligt.

Vad gör du mer i vår? 

– Jag jobbar deltid på kommunikationsbyrån Madder. Det är en ljuvlig mix!

Christel Valsinger