8 december 2017

FÖRLAG Ny omgång av Yes Maam

I veckan arrangerades den andra omgången av låtskrivarcampet Yes Maam, denna gång i samarbete med Universal Music och Mirjam Törnstrand. Under tre dagar samlades kvinnliga producenter och låtskrivare för att jobba fram material tillsammans med artisterna Amanda Winberg, Elin Bergman och Lova Alvilde.

Yes Maam är ett initiativ av Caroline Ljungström – artist/låtskrivare/producent under namnet YaYa- och Jessica Brandt, A&R på Universal Music Publishing. Campet arrangeras i Gottefar studio i Stockholm och ägde rum första gången i november (läs mer här).

– Dom här dagarna har varit så bra! Det har varit massa kreativitet i luften och alla har haft så roligt ihop. Det är sjukt kul att vara med och skapa en sån här ny plattform för kvinnor inom musikbranschen, säger låtskrivavaren Aniela Eklund, som också var med arrangerade campet.

I produktionsteamet  denna gång fanns Elin Blom (FELIN), Aniela Eklund, Bishat, Kerstin Ljungström, Josefin Glenmark, Lina Hansson, Hayley Aitken, Ninsun Poli, Mariella Garcia, Evelina Fernerud, Sophie Verdonk, Barbara Chamoun, Martina Ahlmark och Cecilia Nyquist.

– Detta året har jag gått från att aldrig haft en session med bara kvinnor till att ha haft massor och det har varit magiskt, säger artisten och låtskrivaren Bishat Araya.

– Att få jobba med andra kvinnor har både varit kul, lärorikt och jag tror vi har skrivit låtar som inte skulle skrivits annars. Det är en annan dynamik och i dessa tider mer än någonsin så har det varit ovärdeligt att få dela  erfarenheter från branschen, ventilera, stötta och skapa ihop.

Yes Maam behövs i en bransch som länge dominerats av män, framförallt på produktionssidan, menar Elin Blom, producent, låtskrivare och artist under namnet FELIN.

– Förutom hur kul det är att skapa musik tillsammans med en massa kvinnor så är det så fint med den gemenskap som växer fram, där vi kan dela liknande erfarenheter från branschen och stötta varandra.

Christel Valsinger