3 december 2017

MUSIKBOLAG Cazzi Opeia mot stjärnorna

I veckoslutet släppte Cosmos Music-akten Cazzi Opeia nya singeln Wild Ones. I samband med släppet blev hon den första kvinnliga artisten som premiärspelar en låt i rymden.

Astronomen Gösta Gahm vid Stockholms Universitet har assisterat Cosmos Music med att skicka låten Wild Ones mot stjärnbilden som Moa ”Cazzi Opeia” Carlebecker lånar sitt artistnamn från, Cassiopeia.

– Det tar bara ett par timmar för Wild Ones att korsa vårt solsystem men flera år innan den når våra närmsta stjärnor. Den närmsta stjärnan i Cassiopeia heter Caph och finns 54 ljusår bort från oss. Men i fantasin kan vi tänka oss att invånarna på en planet i Caphs omloppsbana har byggt en superstor antenn och kan lyssna på Wild Ones. De kommer inse att de upptäckt en ny superstjärna och skicka tillbaka ett meddelande – som i så fall når oss om 108 år, säger professor Gahm i ett pressmeddelande.

Cazzi Opeia hamnade i strålkastarljuset första gången när hon släppte debutsingeln I Belong To You. Hon är för närvarande nummer 1 på Billboard World Album Chart med musik som hon skrivit åt K-popgruppen Red Velvet. Och nu tar hon sig alltså an rymden med Wild Ones.

Lars Nylin