Nyheter 13 november 2017

GRAMMIS Sista chansen att anmäla

På fredag är det sista chansen att anmäla bidrag till Grammis 18. MI påminner om detaljerna och kontaktuppgifterna.

Från den 2 oktober har det gått att anmäla bidrag till Grammis 18. Men nu på fredag den 17 november 2017 är det definitivt sista chansen. Observera att produktionerna ska ha utgivits i Sverige under tolvmånadersperioden fr.o.m. den 1 december 2016 till och med den 30 november 2017.

Anmälningsförfarande: Det går endast att anmäla bidrag via nätet. Inloggningsuppgifter har skickats ut via mail. Har ni inte fått informationen (se efter först i skräpposten), var vänlig och kontakta Ifpi Sverige på mail: info@ifpi.se.

OBS! Glöm inte att ladda upp era digitala filer i mp3-format direkt på anmälningsiten alternativt posta en CD av samtliga anmälda produktioner till Ifpi Sveriges adress nedan.

Postadress: Ifpi Sverige  Box 1429 111 84 Stockholm Märk kuvertet med ”Grammis”.

Anmälningsavgift: Anmälningsavgiften är 200 kr per bidrag/produktion (exkl. moms). Betalningsanvisning kommer att skickas ut från Ifpi via mail. Mailadress anger ni i samband med att ni börjar registrera bidrag.

Tävlingskategorier:

I år är det möjligt att anmäla bidrag till tolv kategorier *. Produktionerna ska anmälas till en av kategorierna nedan, begränsningen gäller inte kategorin ”Årets nykomling” ***. Notera att ett album avser fem spår. • Årets. barnalbum • Årets dansband • Årets elektro/dans** • Årets folkmusik/singersongwriter
• Årets hiphop ** • Årets hårdrock/metall • Årets jazz • Årets klassiska
• Årets nykomling*** • Årets pop • Årets alternativa pop • Årets rock

Notera:

* Antalet kategorier kan komma att förändras beroende på hur många produktioner som anmälts till respektive kategori.

** När det gäller kategorin ”Årets elektro/dans”, ”Årets hiphop och ”Årets nykomling” krävs endast att det getts ut två nya låtar/singlar under året.

Samtliga bidrag tävlar i följande 5 kategorier:  • Årets album (OBS! Gäller ej de bidrag som inte är ett fullängdsalbum, 5 spår). • Årets artist • Årets kompositör • Årets producent • Årets textförfattare  

Årets musikvideo: Priset ska gå till personen/personerna som under perioden regisserat en musikvideo som kreativt och kvalitativt på ett utmärkt sätt förenat bild och musik. En särskilt utvald jury röstar slutgiltigt fram de fem nominerade och en vinnare i denna kategori. Regissören måste vara svensk medborgare eller fast bosatt i Sverige. Notera att artisten eller gruppen inte behöver vara svensk medborgare.

Tävlande i kategorierna nedan utnämns av Ifpi Sverige:

Årets låt – Bidragen väljs ut av Ifpi Sverige och röstas i den andra omgången av den stora jurygruppen. • Årets specialpris – Priset går till en branschprofil. (Ifpi Sveriges medlemsbolag nominerar personer samt röstar i denna kategori). • Årets hederspris – Priset går till en artist/låtskrivare/producent. (Ifpi Sveriges medlemsbolag nominerar personer samt röstar i denna kategori).

Mer information kring Grammis finns på www.grammis.se. Har ni övriga frågor kontakta Ifpi på ovan nämnda mail: info@ifpi.se

Lars Nylin