18 oktober 2017

Stims Platinagitarren till Peter Svensson

Låtskrivaren och gitarristen Peter Svensson får Stims utmärkelse Platinagitarren för sina framgångar som låtskrivare genom åren och under 2016. Peter Svensson var med och grundade The Cardigans och har skapat musik i mer än 20 år. Han har även varit låtskrivare åt en rad stora internationella artister.

Bland de största hitsen de senaste åren kan nämnas Ariana Grandes Love Me Harder (3:a i USA), USA-ettan och världshiten Can’t Feel My Face med The Weeknd.

– Det känns helt fantastiskt att bli tilldelad Stims Platinagitarr!! Bara att få ingå i den skara av låtskrivare som tidigare fått utmärkelsen gör en stolt. Det är verkligen uppmuntrande och en fin bekräftelse på att det man gör uppskattas. Nu är det bara att hoppas på att jag kan leva upp till det hela och få till det igen, säger Peter Svensson.

Parallellt med The Cardigans skrev Peter Svensson hits åt exempelvis Titiyo (Come Along), Lisa Miskovsky och det egna sidoprojektet Paus tillsammans med Joakim Berg från Kent.

– Peter Svensson har med sitt mångåriga och breda låtskrivarhantverk bidragit till det svenska musikundret. Det är med stor glädje vi delar ut det här välförtjänta priset. Vi hoppas att få följa hans fortsatta karriär som internationell låtskrivare under lång tid framöver, säger Stims vd Karsten Dyhrberg Nielsen.

Motivering:

I mer än tjugo år har låtskrivaren och gitarristen Peter Svensson trollbundit sina lyssnare med allt från Cardigans tidiga maj7-doftande gitarrpop till nutidens hyperhookiga pophits med artister som The Weeknd, Ariana Grande och Ellie Goulding. Han har hela tiden utvecklat sitt hantverk, pånyttfötts som låtskrivare och han fortsätter vara relevant. Peter Svensson får Stims utmärkelse Platinagitarren 2017 för sitt låtskrivande genom åren och för sina exceptionella framgångar under 2016. Men också för det leviterande gitarrsolot i ”You’re The Storm”.

Lars Nylin