16 oktober 2017

ARTIST Svenska Linda Lind på soundtracket till NBA 2K18

Svenska artisten, låtskrivaren och producenten Linda Linds låt Hush finns med på soundtracket till videospelet NBA 2K18. Linda har också en roll i spelet, där hennes avatar sjunger den amerikanska nationalsången.

Linda Lind har bott och arbetat i Los Angeles sedan 2012. Hon skrev sin första låt som 11-åring och är utbildad i Adolf Fredriks Musikklasser, på Södra Latins musikprogram och på Musicians Institute, MI, i LA.

Linda Lind finns med även på 2017 års utgåva av NBA 2K. Där komponerade och producerade hon all musik till spelets ”MyCareer mode” med skådespelaren Michael B. Jordan. Hon sjunger även tre av låtarna i spelet.

På soundtracket till NBA 2K18 är hon med som enda svenska artist vid sidan av världsstjärnor som Kendrick Lamar, Drake, Busta Rhymes, X Ambassadors och Shakira.

 – Det är en otrolig ära att få sjunga den amerikanska nationalsången i spelet och väldigt overkligt att se mig själv som TV-spelkaraktär! Att dessutom ha min egen låt med på soundtracket tillsammans med artister jag beundrar och har sett upp till så länge är en otrolig känsla, säger Linda Lind i ett pressmeddelande.
Christel Valsinger 

Linda Lind i tv-spelsupplaga.