15 oktober 2017

SVERIGETOPPLISTAN v 41 Orubblig Post Malone

Post Malone är orubblig etta på singelistan med Rockstar [Republic/Universal] men Ed Sheeran klättrar starkt. albumlistan återkommer Avicii som etta med AVĪCII (01) [Universal/Universal].

På singellistan under Post Malone byter Sam Smith med Too Good At Goodbyes [Capitol/Universal] plats med Zayn som nu är tvåa med Dusk Till Dawn [RCA/Sony]. De senaste veckornas klättrare  Logic faller en plats till 5 med 1-800-273-8255 [Def Jam/Universal]. Ed Sheeran spränger sig in som 4 i sin fortsatta klättring, från först 58, till 14, 7 och nu 4 med Perfect [East West/Warner]. Även Kygo klättrar vidare med Stargazing [Kygo/Sony], nu till 8.

Den vassaste klättraren just nu är dock en helt annan, den amerikanske rapparen NF, som går in som 27 på albumlistan med Perception men framförallt går från 52 till 13 med singeln Let You Down [Capitol/Universal]. Det är den första placeringen på svenska listan för ”den nye Eminem”.

Förra veckans starkaste nykomling, J Balvin & Willy William med Mi Gente (feat. Beyoncé) [Universal Music Latin/Universal], faller från 24 till 31. Veckans högst placerade nyhet är Sam Smith med Pray som 45 [Capitol/Universal]. Etta på Heatseeker är nyheten Gucci Gang [WB/Warner] med Lil Pump.

Förra veckans etta på albumlistan, Thåström med Centralmassivet [Razzia/Sony], faller till 4 och ligger en plats över bästa nykomlingen: Ane Brun med coveralbumet Leave Me Breathless [Balloon Ranger/Universal] som 5. Etta på fysiska listan är Benny Andersson med Piano [DH/Universal] medan Thåström fortsatt toppar vinyllistan.

På samlingslistan är soundtracket till Trolls [RCA/Sony] åter etta.

www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin