PÅ JOBBET MED Erik Ohlsson/Jubel

Nyheter

Erik Ohlsson på artistbyrån Jubel tycker att varje dag på jobbet är spännande. Men han har svårt för artistselfies och låter istället besökande artister visa långfingret på bild till kontorets fuck-you-vägg.

Vad är ditt jobb?

– Grundare och VD på artistbyrån Jubel.

Vilka arbetstider har du?

– Generellt på kontoret 08.30-18.00 men inga råfasta tider – jag kan jobba precis hur mycket jag vill!

Vad är det första du gör på jobbet på morgonen?

– Det första jag gör på morgonen är att sätta på kaffe om det inte redan är gjort, kolla läget med övriga på kontoret och om inget annat sker, kör jag en snabb koll i inkorgen innan dagens första möten.

Artistmerch som syns på ditt kontor och skrivbord?

– På skrivbordet, random papper tills jag tröttnat på dem. Och minst en kopp kaffe. Affischer har vi med så många vi kan av de grymma artister vi jobbar med.

– Jag har jättesvårt för artistselfies, så vi kör motsatsen – en fuckyou-vägg där alla besökande artister får visa långfingret för vår polaroidkamera.

Var befinner du dig oftast när du jobbar?

– Jag spenderar den större delen av dagen i möten, på eller utanför kontoret.

Vilken är den vanligaste frågan du får i mail?

– Oj, den är svår. Svårt att generalisera, men vi bollar de flest pitcherna internt innan de går ut, så kanske ”vad tror ni om bifogat?”.

Hur lyssnar du på musik på jobbet?

– Antingen genom egna lurar, uppspelning i möten eller på det som Adam (Börjesson) eller Karin (Forsberg) serverar via vår Marshall-stärk.

Vad lyssnar du helst på just nu?

– All grym musik med de artister vi jobbar med. Politiskt men ärligt då flera av de vi jobbar med har och kommer släppa så sjukt bra musik under hösten. Jag varken hinner eller behöver något annat.

När är jobbet som mest spännande?

– Då vi är först i världen med att vara en oberoende artistbyrå tycker jag helt ärligt att varje dag är spännande. Vi lär oss hela tiden och trimmar modellen mer eller mindre dagligen i vår strävan att skapa de bästa möjliga förutsättningarna för de artister vi jobbar med.

Som svårast?

– Svårigheten är väl det som är mest spännande och roligt, att vi gör något nytt och inte har något att benchmarka mot. Men det är kanske snarare en utmaning än att det är ”svårt”…

Christel Valsinger

Annons