19 september 2017

PÅ JOBBET MED Olivia Hessel/TEN Music Group

Olivia Hessel har alltid mailkorgen full av förfrågningar om Zara Larsson och önskemål om autografer. Hon jobbar bäst under högt tryck och älskar att följa hur demos utvecklas till färdiga versioner. Här berättar hon om sin jobb-vardag.

Vad är ditt jobb? 

– Jag jobbar som Marketing Manager/Marknadschef. På TEN innebär den rollen övergripande ansvar för alla aktiviteter på skivbolagssidan samt exploatering av våra artister och deras releaser lokalt och internationellt. Jag projektleder de akter vi har signade hos oss och tillsammans med vårt label-team sätter jag upp releaseplaner och kampanjer och koordinerar med de olika internationella teamen.

Vad är det första du gör på jobbet på morgonen?

– Tar en kopp kaffe, säger godmorgon till alla på kontoret och går sedan igenom alla nya och flaggade mail.

Artistmerch som syns på ditt kontor?

– För tillfället är det fullproppat med TEN-merch. Vi har fått in massa sköna hoodies och kepsar som ligger lite här och var runt mig. Men precis bredvid mig på väggen hänger affischer och guld/platina skivor från de flesta av våra artister och på mitt skrivbord har jag en stor hög av idolkort på både Zara och Benjamin.

Var befinner du dig oftast när du jobbar? 

– Framför en skärm eller på språng med någon av våra artister!

Vilken är den vanligaste frågan du får i mail?

– Oftast frågor gällande Zara. ”Vi ville kolla tillgängligheten för Zara att delta i….” Eller fanbrev med autograf-förfrågningar.

Hur lyssnar du på musik på jobbet?

–Högt! Ut genom mina sunkiga inbyggda datorhögtalare. Uppskattas inte alltid av mina kollegor som sitter tätt intill.

Vad lyssnar du helst på just nu?

– Mwuanas album Triller – varenda låt är GULD. Blir såklart mycket från våra grymma låtskrivare, producenter och artister också. Älskar att lyssna på demos och sedan följa hur de utvecklas till den färdiga versionen som sedan släpps!

När är jobbet som bäst? Som sämst?

– Såklart sjukt kul när något man jobbat för länge lyckas och man når satta mål. Allra bäst är jobbet när det är full rulle! Blir alltid mer kreativ och fokuserad när det är högt tryck. De lite segare veckorna, t ex under sommarn när man är super-få på kontoret och alla artister är på turné – sämst. Vem ska jag bolla med, tjata på eller störa med min ”dåliga-högtalar-musik”?

Vad/vilka jobbar du med i höst?

– Mycket fokus på Icona Pop och deltagandet i ”Så Mycket Bättre”, jag är så peppad! Men också mycket förhandsjobb inför alla releaser 2018. Det kommer att hända mycket spännande saker hos oss, i princip alla våra akter kommer med något nytt!

Christel Valsinger

Tidigare avsnitt: