19 september 2017

4 SNABBA Rebecka Ljung/Ebba Lindqvist PR

Rebecka Ljung har tidigare varit musikjournalist för bl a SVT och copywriter på Blixten & Co. Nu återfinns hon hos Ebba Lindqvist PR. MI tog kontakt för en 4 SNABBA.

Vad kommer du att göra hos Ebba?

–  Jag är PR-konsult och copywriter hos Ebba Lindqvist. Jag kommer att lägga upp strategier, kommunicera och göra pressarbete för ett flertal spännande projekt.

Vad har du gjort tidigare?

– Jag har en bakgrund som journalist. I ungefär tolv år arbetade jag som reporter, musikkritiker och redaktör på arbetsplatser som SVT:s PSL och Kulturnyheterna, Sveriges Radios Kulturnytt, Aftonbladet Musik samt Sonic Magazine. Jag har jobbat med allt från snabba nyheter och porträtt till krönikor och musikblogg. Det senaste halvåret har jag varit webbredaktör och copywriter på Blixten & Co. Och nu har jag knipit ett drömjobb!

Om du måste välja ETT skickligt PR-upplägg i musiksammanhanget, vad tänker du då spontant på?

– Det är en klurig fråga, tycker jag. För de bästa PR-uppläggen är väl kanske de som omgivningen inte inser är en PR-upplägg? De som smälter in i verkligheten på ett naturligt sätt? Det var hur som helst väldigt roligt att stå på andra sidan, som musikkritiker, när infon om Henrik Berggren och den första solosingeln kom oerhört tätt ihop. Stunden däremellan åkte känslorna bergochdalbana både för mig och fansen som väntade. Genomslaget hos alla som gillar eller åtminstone är nyfikna på Henrik Berggren blev så mäktigt!

Vad lyssnar du på privat?

– Husgudarna på min skivspelare är till exempel T. Rex, Sparks och Kate Bush. Kite, Les Big Byrd och Siri Karlsson är några svenska favoriter. Den senaste låten jag kört på repeat sådär ohälsosamt mycket är Erik Lundins Haffla. Det var här om helgen.

Lars Nylin

Fotnot: Ebba Lindqvist PR arbetar bl a med  Silvana Imam, The Knife, Henrik Berggren, Avicii, Kungliga Operan, Epicenter, Liseberg och Gather Festival.