FÖRLAG MagnusTheMagnus Lidehäll bakom Applemusiken

Nyheter

Apple avslöjade på tisdagskvällen sina nya modeller iPhone8 och iPhoneX under ett uppmärksammat event. Låtarna som hördes i presentationerna är Area (för iPhone8) och Keep On Lovin feat Seinabo Sey (för iPhoneX), båda verk av den svenska producenten och låtskrivaren MagnusTheMagnus, till vardags Magnus Lidehäll.

För ett knappt år sedan började producenten Magnus Lidehäll släppa egen musik under producentaliaset MagnusTheMagnus. Sedan dess har låtarna figurerat i flera stora reklamfilmer, för bland annat Cartier, Apple Watch och Nike – och nu alltså även under Apples presentation av de nya iPhone-modellerna.

Lidehäll har i många år varit verksam med att producera och skriva musik ihop med både lokala och internationella artister som t ex Seinabo Sey och Mapei. 2015 vann han en Grammis för Årets producent och 2014 kammade Lidehäll hem priset för Årets kompositör ihop med Salem Al Fakir och Vincent Pontare.

Universal Music Publishings synkavdelning är man mycket nöjda med musikläggningen och sitt pitcharbete.

- Vi jobbar hela tiden för att rätt låt ska hitta ett hem i rätt sammanhang och såna här dagar har vi extra roligt på jobbet, säger Jonas Holst.

Universal Music Publishings synkavdelning består av Jonas Holst, Rebecca Edwards, André Brink, Nadja Chatti och Linnea Arlid.

Musiken ges ut av etiketten och managementbolaget Sweden Music (Universal Music Sweden). Den 6 oktober släpps MagnusTheMagnus nästa singel; Calling feat KIDDO.

 

Annons

Annons