FÖRLAG Största USA-hiten hittills för Mattman & Robin

Nyheter

Efter mer än ett halvår på Billboard Hot 100 har Believer med Imagine Dragons nått sin hittills högsta placering. Låten som nu är fyra, är producerad och delskriven av svenska duon Mattman & Robin.

Mattias Larsson och Robin Fredriksson som går under producentnamnet Mattman & Robin [Wolf Cousins/Warner/Chappell], blev ett namn när de bidrog till  Taylor Swifts 1989. Sen dess har de toppat radiolistan i USA med Selena Gomez Hands To Myself, (7:a på  Hot 100) och haft stora framgångar med DNCE:s Cake By The Ocean (9:a på Hot 100).

Men den största USA-framgången har de just nu, som låtskrivare och producenter till Imagine Dragons Believer. Låten som släpptes den 1 februari i år gör nu sin 27:e vecka på Billboard Hot 100 och har efter att ha rört sig upp och ner längs topp 20 under några veckor nått en fjärdeplats. Den toppar Billboardlistorna Hot Rock Songs och Adult Pop Songs och har toppat Alternative Songs. Believer har också nått topp tio i Österrike, Kanada, Tjeckien, Frankrike, Ungern, Italien, Portugal, Slovakien och Schweiz.

Låten är Imagine Dragons största hit sedan Radioactive 2013, som nådde tredjeplatsen på amerikanska singellistan.

Christel Valsinger 

 

 

 

Annons

Annons