17 augusti 2017

4 SNABBA Lars-Göran Rosén/Programansvarig Live At Heart

Nästa vecka blir det Live At Heart i Örebro. MI har kollat lite om programmet med ansvarig Lars-Göran Rosén.

Hur har profilen på programmet förändrats genom åren?

– Festivalen har växt i omfång för varje år, i år har vi 393 spelningar på 27 olika scener. Det internationella intresset växer och i år har vi akter från 20 olika länder. Förutom musik och film lägger vi i år till Live at Heart Creative som sätter fokus på innovationer och IT.

Om du tvingas peka på tre måsten i årets program, vilka blir det?
– Vurro, en spansk enmansorkester och ett Youtubefenomen som inte liknar något annat du har sett. Sam Brookes, en britt med en röst som ger gåshud, hans spelning i Nikolaikyrkan kommer att bli magisk. Sist men inte minst Meadows som helt enkelt är en av världens bästa singer songwriters just nu.
Vilka är dina personliga favoriter från tidigare år?
– Benesser, Sam Brookes, Factory Brains och Orango är några av de som har levererat femstjärniga gig på tidigare festivaler. Guldkornen är många!
Vem är Lars-Göran Rosén?
– Jag är en 47-årig Örebroare som har jobbat med musik i drygt 30 år nu. Jag tog ett sabbatsår från gymnasiet 1987 för att sälja importerade LP på Skivlagret i Fellingsbro, och det var så roligt att sabbatsåret pågår ännu… Skivlagret, Viva Music, EMI och Naxos har varit mina arbetsgivare innan jag började på Live at Heart där jag i år gör min tredje festival. Jag brinner för att sprida all bra musik som finns där ute!
Lars Nylin