14 augusti 2017

PRIS The Magnettes får Live at Hearts låtskrivarstipendium

Pajalatrion The Magnettes får 2017 års låtskrivarstipendium från Live at Heart, för sin förmåga att ”visa vägen genom att gå i täten och berätta om hur det är att hitta sin identitet och plats i världen, även när en känner sig udda.” Stipendiet delas ut under Live at Hearts invigningsmingel den 30 augusti i Örebro.

The Magnettes, som släppt sitt debutalbum under sommaren, består av Rebecka Digervall, Sanna Kalla och Tomas Bäcklund Thuneström.

– Världen håller på att upptäcka The Magnettes på allvar och vi vill gärna ge dem goda möjligheter att skapa ny musik här i Örebro, säger Lars-Göran Rosén, musikansvarig på Live at Heart i ett pressmeddelande.

– Det här är ett band från framtiden som har något viktigt att säga och något stort på gång.

Stipendiet består av en veckas boende på Elite Stora Hotellet samt en veckas tillgång till inspelningsstudio på Musikhögskolan vid Örebro universitet.

– Live at Heart finns eftersom vi vill ge de som skapar musik möjligheter att växa, säger Åke Lundström, VD för Live at Heart. The Magnettes har spelat hos oss tidigare år och vi har följt deras imponerande utveckling. Det kommer bli mycket spännande att se var deras karriär tar dem.

Motiveringen lyder: ”Musik gör skillnad. Den här trion visar vägen genom att gå i täten och berätta om hur det är att hitta sin identitet och plats i världen, även när en känner sig udda. De kommer från framtiden med ett viktigt budskap – att varje människa har rätt att vara sig själv – och nu ska de berätta det för hela världen.”

The Magnettes kan ses i dokumentärfilmen Pajala State of Mind, av Hans-Erik Therus. Rebecka Digervall och Sanna Kalla videobloggar på SVTs satsning på minoriteter i Min Squad. Sveriges Radio P3s musikredaktörer har utsett The Magnettes till Framtidens artist. The Magnettes spelar Örebro fredag 19 augusti och varje dag under Live at Heart.

Live at Heart pågår 30:e augusti – 2:a september i Örebro.

Christel Valsinger