SPOTLIGHT Charli XCX ”Boys”

Nyheter

Boys är Charli XCX starkaste låt som artist hittills, tycker MI:s Christel Valsinger. Extra roligt då att producenten är svenske Jerker Hansson.

Brittiska artisten och låtskrivaren Charli XCX skrev grunden till det som blev Icona Pops monsterhit I Love It. Och tillsammans med Noonie Bao gjorde hon Drum till danska stjärnan . Nu lägger hon ytterligare en svensk till listan över samarbeten, producenten och låtskrivaren Jerker Hansson [TEN Music Group].

Jerker Hansson nominerades till Denniz Pop Awards i år i kategorin Årets Rookie Producent. Han ligger bakom Panic! At The Disco-singeln Don’t Threaten Me With A Good Time på deras Grammynominerade album The Death Of A Bachelor och har samarbetat med TEN-kollegorna Zara Larson, Icona Pop och Erik Hassle.

Boys är producerad av Hansson tillsammans med Cass Low och som låtskrivare uppges han tillsammans med Cass Low, Emily Warren, Ingrid Adress, Michael Pollack och Ari Leff. Exakt vem som stått för vad är i vanlig ordning svårt att utröna, men i mitt tycke är Boys det bästa Charli XCX gjort som artist. Medan hennes tidigare hits After the After Party och Boom Clap bygger runt mer bombastiska beats och gastiga körer är Boys en nedtonad electropoppärla. Beatsen är lättare och bastonerna valda med omsorg, som för att inte förstöra den drömmiga stämningen.

Det blir oemotståndligt till en text som handlar om missa partyn för att man är upptagen med att tänka på killar:

I’m sorry that I missed your party

I wish I had a better excuse

Like, I had to trash the hotel lobby

But I was busy thinking about boys

Låten utsågs nyligen till Best new track på Pitchfork och Track of the week i Guardian och en video regisserad av Charlie XCX själv bjuder på en kavalkad av kända musikpojkar, såsom Jack Antonoff, Carl Barat, Diplo, Mark Ronson, Ty Dolla Sign och Ezra Koenig. Se och lyssna nedan.

Christel Valsinger

Annons

Annons

Annons

Annons