FÖRLAG Roxettekatalogen globalt till UMP

Nyheter

Per Gessle har gjort ett avtal med Universal Music Publishing Group som gör att UMP nu representerar Roxette-katalogen exklusive Norden.

UMP:s brittiske VD Mike McCormack säger i ett pressmeddelande:

“Roxette’s phenomenal song collection has a place in the hearts of music lovers across generations, with a longevity that has few comparisons. Per wrote all of his and Roxette’s massive worldwide hits almost exclusively on his own, which is extremely rare in the pop marketplace where multiple writers are usually involved in each song.”

Roxette har internationellt bland många meriter fyra USA-ettor, sex låtar på brittiska topp 10 och åtskilliga platinaplattor på samtliga kontinenter. Roxettes sista turné innan sjukdom stoppade Marie Fredriksson sålde 2016 ut över hela världen.

I Norden hanterar Per Gessle även i fortsättningen sin förlagsdel via egna Jimmy Fun Music. Marie Fredrikssons förlag är Amelia Music.

På bilden: Marie Dimberg (manager Per Gessle), Per Gessle och Mike McCormack, Universal Music Publishing UK.

Lars Nylin

 

Annons

Annons

Annons

Annons