PRIS Guldklaven 2017 – dubbelt upp för Casanovas

Nyheter

Den stora vinnaren vid utdelningen av Guldklaven blev Casanovas som utsågs till Årets dansband och också vann klaven för Årets album.

Guldklaven delades ut i direktsändning i P4 och leddes av Linda Bengtzing och kvällens stora vinnare blev Casanovas som både utsågs till Årets dansband och vann pris för Årets album. Maria Persson i Blender blev Årets sångerska, Tony Westland i Expander Årets sångare och Sannex Jag e stark av Andreas Olsson och Mattias Olofsson korades till Årets låt. Vinnare bland bolag blev inte helt överraskande Atenzia, involverade i sex vinnare. Galan, som ägde rum i samband med Dansbandsveckan i Malung, var också en hyllning till Sven-Erik Magnusson som gick bort i mars.

GULDKLAVEN 2017 – VINNARLISTAN

Årets dansband: Casanovas
Årets låt: Sannex Jag e stark av Andreas Olsson och Mattias Olofsson
Årets sångare: Tony Westland, Expanders
Årets sångerska: Maria Persson, Blender
Årets musiker: Mikael Strömqvist, Donnez
Årets album: Ut i livet, Casanovas

Dessutom delades följande priser ut:

SKAP-stipendiet  på 40 000 kr gick till kompositören Peter Grundström.

Juryns Specialpris delades ut till Streaplers med motiveringen:

Juryns specialpris i år går till några som verkligen månar om sin publik. I så hög grad att de både utbildat sig och skaffat utrustning så att de bokstavligen talat kan rädda liv – något som de faktiskt också har gjort! Vid flera tillfällen har de använt sin kunskap och hjärtstartare för att få människors hjärtan att börja slå igen – något som väckt uppmärksamhet i olika medier och gett goodwill åt hela branschen. Juryns specialpris går därför till Streaplers för deras livräddande insatser på dansbanorna.

Lars Nylin
Foto Cathrine Winberg

Annons

Annons