23 maj 2017

Minst 22 döda i attentat vid Ariana Grande-konsert

Minst 22 personer dödades och 59 skadades i ett attentat vid Manchester Arena på måndagskvällen i anslutning till en Ariana Grande-konsert. Dödssiffran kan komma att stiga.

Konserten var precis avslutad och publiken hade börjat röra sig ut ur arenan när en explosion hördes, skriver flera olika nyhetskällor. Enligt ett uttalande från Manchester Arena ägde explosionen rum utanför arenan, på offentlig plats.

Polisen i Manchester arbetar efter tesen att det rör sig om en terrorattack och att den utförts av en ensam man. Mannen dog själv vid explosionen och tros ha burit en ”explosiv anordning”.

Ariana Grande själv uppges vara ”okej”. På Twitter skriver hon: ”Förkrossad. Från botten av mitt hjärta. Jag är så, så ledsen. Jag har inga ord”.

Live Nation skriver:

”We are deeply saddened by this senseless tragedy and our hearts and thoughts are with those impacted by this devastating incident.”

Huruvida Ariana Grandes konserter på O2 arena i London kommer att genomföras på torsdag och fredag är i skrivande stund inte klart.

Hennes turné Dangerous Woman tour besökte Stockholm den 8 maj och turnén är planerad att fortsätta till bla Polen, och Tyskland.

Christel Valsinger