Talarna klara för årets Polar Talks

Nyheter

”Framtidens verktyg för att skapa musik”, ”utvecklingen inom psykoakustik”, ”mångfald inom musikens värld” och ”näringslivets framtid ur ett jämställdhetsperspektiv”. Det är några av ämnena som står på agendan för årets Polar Talks i Stockholm.

Polar Talks presenteras av Polar Music Prize och äger rum i Kulturhuset Stadsteatern dagen före prisceremonin, dvs den 14 juni. Artister, forskare, kreatörer och opinionsbildare samtalar och föreläser på temat ”The Power of Music”, med syfte att belysa hur musikens kraft kan påverka utvecklingen i samhället.

Årets Polar Talks fokuserar på framtiden och bjuder på diskussionsämnen såsom mångfald, globalisering, yttrandefrihet, jämställdhet och utveckling inom teknik och forskning.

Programmet ser ut så som följer:

Lisa Lindström, VD för Doberman, följer upp förra årets Polar Talks där hon ledde en panel om kopplingen mellan musik och ledarskap.

Genetik- och biologiprofessorn Gunnar Bjursell kommer därefter att röra vid ämnet forskning kring musik och minne, som en kommentar till programpunkten vid Polar Talks 2016 om den hyllade dokumentären Alive Inside.

Claire Singers, konsult inom jämställdhet och mångfald samt PR-strateg inom musikbranschen, leder en programpunkt som behandlar det högaktuella ämnet om näringslivets framtid ur ett jämställdhetsperspektiv, med konkreta exempel på förbättring inom området.  Här medverkar även Aniela Unguresan, grundare av certifieringen EDGE och Ulrika Biesèrt, Global HR Manager på IKEA.

Kompositören Frederick Rousseau, som även arbetar med värdering av forskningsresultat på IRCAM (Institute for Research and Coordination in Acoustics/Music) i Paris, kommer presentera framtidens verktyg för att skapa musik.

Kompositören och ljudkonsulten John Groves berättar om utvecklingen inom psykoakustik, hur ljud påverkar människan, och begreppet soundbranding.

Alfons Karabuda, ordförande för Polar Music Prizes prisnämnd, är dagens konferencier och kommer även diskutera mångfald inom musikens värld med Silja Fischer, generalsekreterare för International Music Council.

Polar Talks bjuder även på livemusik under hela eftermiddagen av elever från Musikhögskolan Ingesund/Karlstads universitet.

Hela programmet och mer information om alla talare finns på Polar Talks hemsida: http://www.polarmusicprize.org/polar-talks-2017/

Christel Valsinger

Annons

Annons